Operation Food Freedom nu écht van start

Operation Food Freedom ging vrijdag 21 september echt van start. Iedereen die nu al achter deze operatie staat en zich er met volle kracht voor in gaat zetten, was aanwezig tijdens het kick-ff event op Fort bij 't Hemeltje. Initiatiefnemer Mark Frederiks: "Nu gaat het echt gebeuren. Let's get local!" Bekijk hier het videoverslag!

Gedeputeerde Pim van den Berg legde uit waarom de provincie zich achter de missie van Operation Food Freedom schaart. "Dit is nodig om het huidige voedselsysteem om te gooien én het draagt bij aan een gezonde lokale economie." Ook ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme vertelde vol vuur waarom hij zich hier al zo lang voor inzet.

De missie van Operation Food Freedom is om binnen tien jaar 25 procent van al het geconsumeerde voedsel in Nederland te halen uit een korte, lokale voedselketen. De forten in het landschap zijn daarbij de link tussen de stad en het platteland. De nieuwe generatie, de studenten van de Universiteit en Hogeschool van Utrecht, zijn al volop aan het bouwen aan Utrecht Food Freedom. Ook zij waren aanwezig vrijdag, net als de boeren en producenten en de forteigenaren en -beheerders.

Na een heerlijke lunch, uiteraard met lokale producten, werd in groepen gediscussieerd over bedreigingen en kansen rondom de missie van Operation Food Freedom. Nagedacht werd over de vragen: Welke vraag ligt er op het platteland? Wat vraagt de stad? Hoe kunnen de forten de verbindende rol spelen waardoor een antwoord komt op deze vragen? Alle antwoorden werden overhandigd aan Erik van Tooren, gebiedsmakelaar van Provincie Utrecht.

https://www.youtube.com/watch?v=w7q4sG1naKU

 

Let’s get farming

Local2Local legt de link tussen internationale studenten en lokale boeren. In het kader van Operation Food Freedom bekijken zij hoe ...

» MoreOperation Food Freedom is onderweg

Een van de wapenen in de strijd voor Operation Food Freedom is de foodtruck. Deze is al een poosje in ...

» More