Operation Food Freedom is onderweg

dinsdag, 18 september 2018 16:31

Een van de wapenen in de strijd voor Operation Food Freedom is de foodtruck. Deze is al een poosje in gebruik door Local2Local en is zichtbaar op verschillende festivals en evenementen. In het kader van Operation Food Freedom wordt de truck ook ingezet als mobiel pick-up point voor bedrijven.

Maria Fritz komt uit Duitsland en is bezig met haar master Sustainability Development aan de Universiteit Utrecht. Maria runt deze missie. Maria: “De foodtruck is ideaal om de boodschap van Operation Food Freedom te verspreiden. De truck trekt de aandacht, omdat hij groot is. In combinatie met de lekkernijen die we aan de wagen verkopen, komen we snel tot boeiende gesprekken met klanten.”

In de foodtruck worden onder meer wafels, sappen en seizoensfruit verkocht, allemaal gemaakt van producten van lokale boeren. De kersen, appelmoes, bloem, bessen etc worden allemaal geleverd door de producenten van Local2Local. Maria: “Ik ben gepassioneerd bezig met het koken met lokale producten en het eten van lokale producten. Deze boodschap breng ik graag over.”

Maria is vrijdag 21 september in elk geval aanwezig tijdens de kick-off meeting van Operation Food Freedom.