Operation Food Freedom

Voor echte sociale impact!

Operation Food Freedom is een initiatief van Amped en een samenwerking met de Local2Local-boeren. Local2Local is een samenwerking van boerencollectieven in 7 regio’s die intensief werken aan regionale, regeneratieve voedselketens, door de makers en de eters direct met elkaar te verbinden..

Met Operation Food Freedom willen wij vers en gezond voedsel zo toegankelijk en betaalbaar mogelijk maken voor mensen en gemeenschappen, van buurt tot buurt, van wijk tot wijk, van stad tot stad. Voor echte sociale impact!

Van buurt tot buurt, van wijk tot wijk, van stad tot stad. Doe mee en sluit je bij ons aan!

Hoe het begon

Het gedachtegoed van Operation Food Freedom werd in 2018 geintroduceerd op liniefort ‘t Hemeltje in Houten, toen de boerennetwerken en partners van Local2Local samen kwamen om serieus te werken aan een volhoudbaar voedselsysteem. Na corona en enkele pilots in 2022, was in de zomer van 2023 de eerste HUB een feit.

Communities

Wij geloven in de kracht van communities, van mensen en collectieven die samenwerken aan uiteenlopende missies. Onze Food Heroes zijn dan ook mensen die al verbonden en actief zijn in de buurt of wijk. Ook zij zien de fundamentele rol van voedsel om mensen samen te brengen voor een eerlijke
maatschappij.

Onze voedselketen

Local2Local werkt al jaren intensief samen met vijf boerencollectieven in Utrecht, Flevoland, Gelderland, Metropoolregio Amsterdam, Noord-Holland en Limburg. De producten voor onze HUBs in Utrecht, Amsterdam en Wageningen komen op dit moment grotendeels uit Flevoland, en uit zowel reguliere als biologische en natuurinclusieve teelt. Hoe meer mensen meedoen met OFF, hoe lokaler wij het aanbod samen kunnen maken!

Toegevoegd aan winkelwagen

Wil je verder winkelen of ben je klaar en wil je bestellen?

Vers en gezond eten moet voor iedereen toegankelijk zijn
 

© 2024 Operation Food Freedom - powered by Local2local · Algemene voorwaarden · Privacyverklaring · Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW