Over ons

Operation Food Freedom (OFF) is een initiatief van Local2Local en Amped.
 

Local2Local

Local2Local is een voedselonderneming die intensief werkt aan regionale en regeneratieve voedselsystemen door middel van samenwerking tussen de makers en de eters van lokaal geproduceerd voedsel. Wij zijn actief in 7 regio's in Nederland: Utrecht (Krommerijnstreek en Heuvelrug), West Betuwe, Gelderland, Flevoland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Texel, in partnership met de bestaande korte keteninitiatieven en daarmee met meer dan 500 boeren.

Local2Local staat voor gezond, vitaal en lokaal voedsel. 

Amped

Amped is een broedplaats voor duurzaamheid, circulaire economie, regeneratieve voedselketens en technische innovatie, en gelooft dat grote economische, ecologische en maatschappelijke uitdagingen aangegaan moeten en kunnen worden door samen kritisch naar bestaande systemen te kijken en nieuwe modellen te ontwikkelen. Amped is het moederbedrijf van Local2Local.

 

Hoe OFF begon

Een systemisch probleem vraagt om een systemische oplossing. Operation Food Freedom (OFF) begon op het liniefort Fort bij 't Hemeltje in Houten. In 2018 kwamen boerennetwerken samen om serieus te werken aan een volhoudbaar voedselsysteem.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie was ooit bedoeld om ons structureel te beschermen tegen de vijand van buiten, gebruikmakend van de natuur. Nu is er weer een dergelijke oplossing nodig, voor een nog grotere uitdaging: voedselvrijheid en -veiligheid. Meervoudige crises dwingen ons tot radicale verandering. De video laat je de energie zien die er al was voor de vele veranderingen sindsdien.

Nu gaat Operation Food Freedom de volgende fase in: samen maken we ons voedselsysteem zo toegankelijk mogelijk, voor iedereen, lokaal en regionaal.